Trang Chủ Lớp 12 Đề thi học kì 1 lớp 12 Đề giữa học kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh năm 2015...

Đề giữa học kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh năm 2015 có đáp án

CHIA SẺ

Tham khảo Đề thi giữa học kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh năm 2015 có đáp án. Thời gian làm bài thi là 60 phút, hình thức thi trắc nghiệm + Tự luận.

ĐỀ THI GIỮA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2015 – 2016

MÔN: ANH VĂN 12

Thời gian làm bài: 60 phút;

Mã đề thi: 132

SECTION A (8 Points):

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following sentences:

Câu 1: A. centralized    
B.appeared    
C.laughed      
D.certified
Câu 2: A. types            
B.sources      
C.pages        
D.chances

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following sentences:

Câu 3: A. compel      
B.neglect      
C.vacuum        
D.accept
Câu 4: A. panda        
B.income      
C.approach        
D.omen
Câu 5: A. confide      
B.refer          
C.comprise        
D.frighten

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following sentences:

Câu 6: If something ______- your attention or your eye, you notice it or become interested in it.
A. pays        
B.catches          
C.allow          
D.wave
Câu 7: Asian students agree that a husband is obliged …….. tell his wife where he has been or why he
comes home late.
A. of            
B.to                  
C.with              
D.at
Câu 8: Tom enjoys having fun by causing trouble. He’s a very ………………… boy.
A. stubborn
B.mischievous
C.bright
D.spoiled
Câu 9: Some candidates failed the oral examination because they didn’t have enough _____.
A. confidence      
B.confident        
C.confide        
D.confidential
Câu 10: He is contented ……. what he is having now.
A. in                
B.of                    
C.to                
D.with
Câu 11: His achievements were partly due to the ____- of his wife.
A. assistance      
B.assistant          
C.assisted        
D.assist
Câu 12: Her family and friends have given her lots of …………… .
A. support    
B.supports      
C.supporters      
D.supportive
Câu 13: It was ……….. of you to leave the medicine where the children could get it.
A. careful        
B.careless          
C.caring          
D.care
Câu 14: The next train to Da Nang ……. at 3.05. So, we still have 15 minutes for lunch.
A. left          
B.is leaving            
C.leaves          
D.will leave
Câu 15: Looking ______- three children all day is a hard work.
A. to        
B.through              
C.after              
D.up
Câu 16: Our consultant ……… the results of her advice by the end of this week.
A. knows        
B.will have known  
C.has known      
D.had known
Câu 17: Some people are concerned with physical ………… when choosing a wife or husband.
A. attractive          
B.attract        
C.attractively      
D.attractiveness
Câu 18: Billy, come and give me a hand with cooking. (Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s))
A. prepare  
B.help          
C.attempt        
D.be busy

Câu 19: – How well you are playing!

– ________.
A. I think so. I am proud of myself        
B.Say it again. I like to hear your words

C.Thanks anyway.                              
D.Many thanks. That is a nice compliment
Câu 20: You are not ______- to say anything unless you wish to do so.
A. obliged          
B.willing            
C.equal          
D.attracted
Câu 21: He had never experienced such discourtesy towards the president as it occurred at the annual meeting in May. (Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s))
A. politeness          
B.rudeness          
C.encouragement          
D.measurement
Câu 22: In many cultures, people signify their agreement by ______- their head.
A. turning          
B.raising            
C.pointing        
D.nodding
Câu 23: The assistant of Mr Jones ……… more responsible in the last 6 months.
A. will become        
B.has become          
C.becomes    
D.became
Câu 24: She was full of ……………..to achieve her goals.
A. confidence        
B.decision        
C.determination        
D.obligation
Câu 25: – You look great in this new dress.
– ________.
A. With pleasure                
B.Not at all

C.I am glad you like it        
D.Do not say anything about it
Câu 26: I recognized my grandmother as soon as she got ______- the plane although we had not seen
each other for more than 10 years.
A. over      
B.of            
C.away              
D.off
Câu 27: We went out for ____- meal last night. ____- restaurant we went to was excellent.
A. a/ø      
B.a/ The          
C.the/ ø                
D.the/ A

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following sentences:
Câu 28: When I was watching TV, my grandmother was coming.
A               B                 C                         D
Câu 29: Much progress on computers has made since 1950.
A                    B                      C             D
Câu 30: Huong said to me that her family will go on holiday the following Sunday.
A                                     B      C                D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from Câu 31 to Câu 35:

Every nation and every country has its own customs and …..(31)…. In Britain, traditions play a more important …(32)… in the life of the people than in other countries. Englishmen are proud of
….(33)…. traditions and carefully keep them up. It has been the law for about 300 years that all theaters are closed on Sundays . No letters are delivered, only a few Sunday papers are ……(34)…….. To this day an English family prefers an house with a garden ….….(35)……… a flat in a modern house with a central heating. English people like gardens. Sometimes the garden in front of the house is a little square covered with cement painted garden in imitation of grass and a box of flowers.
Câu 31: A. made          
B.bought              
C.published            
D.thrown away
Câu 32: A. on                
B.upon                
C.to                      
D.with
Câu 33: A. traditional    
B.traditionally      
C.tradition            
D.traditions
Câu 34: A. his              
B.my                   C.our                    
D.their
Câu 35: A. interest        
B.purpose            
C.thing                
D.part

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from Câu 36 to Câu 40:

My aunt is one of those people who can talk to anyone about anything. If she goes to a party where she doesn’t know any of the people, she just walks up to the first person that she sees and
introduces herself. And yet she doesn’t seem to talk about deeply important things like politics or religion.
She always starts off with something very obvious like the other person’s job. Very soon she’s talking as if she’s known the other person for years. I asked her once what her secret was. She said that the most important thing in a conversation was listening. People love to talk about themselves, so if you allow them to do so, it’s very easy to keep a conversation going. You have to listen very carefully and ask questions. And you have to look interested, too. So don’t keep looking at other things in the room while
you’re talking to someone.
Another thing that I’ve noticed is that she only pays people compliments. She says: ‘I like your hair. Which hairdresser do you go to?’ or ‘You look very well. Have you been on holiday?’ Friendly
messages like this seem to provide an easy way into a conversation.
Câu 36: According to the passage, my aunt often starts a conversation by talking about _______.

A. the other person’s job                
B.the other person’s health

C.the other person’s wealth          
D.the other person’s daily activities
Câu 37: What should you NOT do when you have a conversation with someone?
A. Looking at other things in the room                    
B.Looking very interested in his or her story

C.Listening very carefully and asking questions        
D.Paying him or her compliments
Câu 38: My aunt thinks that it’s very easy to keep a conversation going if you_______.
A. ask people about their secrets                
B.let people hear about yourself

C.talk about politics or religion                    
D.let people talk about themselves
Câu 39: According to my aunt, the most important thing in a conversation was ________.
A. speaking        
B.looking          
C.listening        
D.discussing
Câu 40: At parties where she does not know anybody, my aunt normally ________.
A. asks people to introduces themselves to her

B.comes over to the first person and introduces herself

C.feels embarrassed and stays away from people

D.sits alone and avoids talking to other people

SECTION B (2 Points):

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet:

1. He hasn’t seen his father for many years.

→ It’s ages________________________________________

2. Why can’t we go to the party?

→ Why aren’t______________________________________?

3. Lucy had already gone home before I arrived at the party.

→ By the time_____________________________________

4. “Who looked after your chilren for you while you were out?” Peter asked me

→ Peter asked_____________________________________

5. “I’m sorry. I’ve broken your vase”. The boy said to his mother.

→ The boy apologized_______________________________

II. In about 80 words, write a paragraph about a person who has great influence on your life. Be sureto talk about the following points:

– Who is that?

– What does (s)he look like?

– What are her/ his personalities?

– Why does (s)he have great influence on your life? ( work hard , take care of ……, set a good example for ……, intelligent , open-minded , most influential person , dedicate her / his life to…… , respect ,inspire , .. )


Đáp án đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 12 mã đề 132

1 C 9 A 17 D 25 C 33 D
2 A 10 D 18 B 26 D 34 D
3 C 11 A 19 D 27 B 35 D
4 C 12 A 20 A 28 D 36 A
5 D 13 B 21 B 29 C 37 A
6 B 14 C 22 D 30 B 38 D
7 B 15 C 23 B 31 C 39 C
8 B 16 B 24 C 32 C 40 B

Tải về đề thi và đáp án đề thi giữa kì 1 môn Anh 12: De thi giua ki 1 mon anh lop 12_Dethikiemtra.com

CHIA SẺ