Trang Chủ Lớp 12 Đề thi học kì 2 lớp 12 Đề kiểm tra kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 năm học...

Đề kiểm tra kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 năm học 2015 – 2016 có đáp án

CHIA SẺ

Tham khảo Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 năm 2015-2016 có đáp án được Dethikiemtra.com cập nhật mới nhất, có đáp án. 

 I. Multiple choice question ( 7.5 marks)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

1. A. measure    
B.television      
C.mistake  
     
D.decision

2. A. quiet        
B.activity
       
C.title          
D.smile

3. A. butter      
B.put          
C.sugar          
D.push

Circle the word whose stress is placed differently from that of the rest.

4. A. imagine  
B.especial  
C.unnoticed      
D.character

5. A. habitat  
B.endanger  
C.commercial      
D.destruction

Choose the suitable word or phrase to complete these sentences.

6. In the past people believed that women’s _______- roles were as mothers and wives.

A. nature    
B.natural        
C.naturism      
D.naturalist

7. The more goods we export, the _______- jobs we can create in our country.

A. more        
B.many        
C.much            
D.good

8.  If you take a good book on your hand, you will find it hard __________.

A. to pick it up          
B.to put it down

C.to read it               
D.to enjoy it

9. The acronym of WHO stands for ________.

A. World Healthy Organization    
B.World Health Organization

C.World Health Organizing        
D.World Healthful Organization

10. Please ________- this form and post it.

A. turn on      
B.fill in        
C.look up        
D.give up

11. -“What does this word mean?” -“Why don’t you _____in your dictionary?”

A. look it into      
B.look it up      
C.look it for  
D.look it after

12. ASEAN was founded on August 8, 1967 with five _________: Thailand, Indonesia, Malaysia, Singapore, and the Philippines.

A. members      
B.competitors    
C.leaders      
D.statesmen

13. Many species have become extinct each year before biologists can identify them.

A. destroy      
B.drain          
C.endanger          
D.discover

14_______- is a sport in which two or more people perform complicated and carefully planned movements in water to music.

A. Rowing    
B.Windsurfing        
C.Diving      
D.Synchronized swimming

15. Remember to _________- your shoes when you come to a Japanese house.

A. take after    
B.put in        
C.take off      
D.put on

16. No one in the team can play better than John.

A. John plays well but the others play better.

B.John as well as other players of the team plays very well.

C.Everyone in the team, but John, plays very well.

D.John is the best player of the team.

17. Earning money has always been the thing that pleases him most. ______- he becomes,…… he is.

A.The more rich / the more happy

B.The richest / the happiest

C.The richer / the happier

D.Richer and richer / happier and happier

18. The ______- is increasing faster and faster.

A. Gross Domestic Product

B.Gross Domestic Production

C.Growth Domestic Product

D.General Domestic Production

19________- he had a suggestion, he didn’t raise his hand.

A. because                
B.Although

C.However                        
D.Therefore

20. The bomb exploded in the garage; fortunately no one hurt.

A. put on           
B.went off      
C.got out        
D.kept up

Fill each of the numbered blanks in the passage below with suitable words.

Singapore has a highly developed market-based economy (21) ______- historically revolves around extended trade. Along with Hong Kong, South Korea and Taiwan Singapore is one (22)______- the Four Asian Tigers. The economy depends heavily on export, refining, imported goods, especially in manufacturing. Manufacturing constituted twenty six (23) _______- of Singapore’s GDP in 2005. The manufacturing industry is well –diversified into electronic petroleum refining chemicals, (24) ______- engineering and biomedical sciences manufacturing. In 2006, Singapore produced about 10 percent of the world foundry water output. Singapore’s the busiest port in the world in terms of tonnage shipped. Singapore is The world’s fourth largest foreign exchange trading centre after London, New York City (25) ______- Tokyo.

21. A. who    
B.whom  
C.why        
D.which

22. A. of      
B.in        
C.for            
D.at

23. A. percentage    
B.persuasion

C.perception                       
D.percent

24. A. mechanical              
B.mechanically

C.methane {CH4}              
D.Mechanic

25. A. and    
B.but      
C.or        
D.so

Choose the correct answer to each of the questions

    Until the 19th century, the denial of equal rights to women met with only occasional protest and drew little attention from most people. Because most women lacked the educational and economic resources that would enable them to challenge the prevailing social order, women generally accepted their inferior status as their only option. At this time, women shared these disadvantages with the majority of working class men, as many social, economic, and political rights were restricted to the wealthy elite [phần tử ưu tú]. In the 19th century, as governments in Europe and North America began to draft new laws guaranteeing equality among men, significant numbers of women – and some men – began to demand that women be accorded equal rights as well.

At the same time, the Industrial Revolution in Europe and North America further divided the roles of men and women. Before the Industrial Revolution most people worked in farming or crafts-making, both of which took place in or near the home. Men and women usually divided the numerous tasks among themselves and their children. Industrialization led male workers to seek employment outside of the home in factories and other large-scale [extensivve]enterprises. The growing split between home and work reinforced the idea that women’s “rightful place” was in the home, while men belonged in the public world of employment and politics.

Organized efforts by women to achieve greater rights occurred in two major waves. The first wave began around the mid-19th century, when women in the United States and elsewhere campaigned to gain suffrage [ right to vote in political elections] that is, the right to vote. This wave lasted until the 1920s, when several countries granted women suffrage.

26. Why did the denial of equal rights to women draw little attention from the society until the 19th century?

A. They could not challenge the prevailing social order.

B.They did not have any other option.

C.Most women lacked the educational and economic resources.

D.All are correct.

27. Until the 19th century, what was the status of the working class men in the society?

A. They had the same rights as women.

B.They had no right at all.

C.They did not have much power compared to the wealthy people.

D.They had much power in the society.

28. When did the women’s movement start in Western countries?

A. in the 18th century                  
B.in the late 18th century

C.in the 19th century                    
D.in the early 20th century

29. What did the effect of the Industrial Revolution in Europe and North America bring about?

A. Male workers tried to seek employment outside of the home.

B.It did not bring the equality to women.

C.Well-educated, upper-class men controlled most positions of employment and power in society.


D.All are correct.

30. What was the aim of the women’s movement in the United States in the 1920s?

A.to gain the right to have much power in the society

B.to gain the right to vote

C.to gain the right to go to work in the factory

D.to have the complete equality to men

 II. Rewrite the sentences beginning with the words given . ( 2.5 marks)

31. They are producing motorbikes in Vietnam.

->Motorbikes are …………………………………………………………………………………

32. The boy was rushed to hospital. His arm was broken.
– > The boy whose …………………………………………………………………………..

33. We are going to Hanoi. We will come to see you .

– >  As soon as ………..………………………………………………………………

34. I wasn’t there yesterday, so I didn’t know who he was.

– >If I …………………………………………………………………………………

35. He will have a birthday party soon. He will invite his friends.

– > …………………………………….before……………………………………………


KEY FOR 2nd term GRADE 12

School year: 2015-2016

I. Multiple choice question ( 7.5 marks)

1 C 6 B 11 B 16 D 21 D 26 D
2 B 7 A 12 A 17 C 22 A 27 D
3 A 8 B 13 D 18 A 23 D 28 C
4 D 9 B 14 D 19 B 24 A 29 D
5 A 10 B 15 C 20 B 25 A 30 B

II. Rewrite the sentences beginning with the words given . ( 2.5 marks) 

31. Motorbikes are being produced in Vietnam

32. The boy whose arm was broken was rushed to hospital

33. We are going to Hanoi. We will come to see you .

– >  As soon as we go to Hanoi, we will come to see you .

34. If I had been there yesterday, I would have known who he was

35. He will have a birthday party soon. He will invite his friends.

-> He will invite his friends before he has a birthday party.

CHIA SẺ