Trang Chủ Lớp 10 Đề kiểm tra 1 tiết lớp 10 Đề Tiếng Anh 10 trong kì thi cuối học kì 1 Vĩnh...

Đề Tiếng Anh 10 trong kì thi cuối học kì 1 Vĩnh Phúc (40 câu trắc nghiệm có đáp án đầy đủ)

CHIA SẺ

Đề Kiểm tra, thi KSCL môn Tiếng Anh 10 cuối học kì 1 có đáp án của SỞ GD & ĐT VĨNH PHÚC – TRƯỜNG THPT ĐỒNG ĐẬU NĂM HỌC 2017-2018. Thời gian làm bài: 45 phút ( Đề gồm 40 câu).

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others from 1 to 5:

 1:              A. sport                     B. walking                 C. call                        D. wrong

 2:              A. target                    B. part                       C. arrive                    D. march

 3:              A. cow                      B. follow                   C. know                    D. narrow

 4:              A. children                B. purchase               C. kitchen                 D. chemistry

 5:              A. put                        B. but                        C. cup                       D. umbrella

Choose the best answer A, B, C or D to complete each of  the following  sentences from 6 to 18:

 6:    She only allows her children_______T.V on the weekends.

A. watch                        B. to watch                    C. for watching             D. watching

 7:   We haven’t had a good meal ________three weeks.

A. ago                            B. since                          C. for                             D. in

 8:   I feel terrible. I think I _________ sick.

A. am                             B. was going to be         C. will be                       D. am going to be

 9:    These adults, _________ come to my nightclass, are very eager to learn.

A. which                        B. who                           C. whose                       D. whom

 10:   We ___________ a party next Sunday. Would you like to come ?

A. have                             B. are having                     C. is going to have              D. will have

 11:   I am interested ______ your class.

A. in took                      B. to taking                    C. to take                       D. in taking

 12:   That girl tried to avoid _______ some of my questions.

A. to answer               B. answering              C. answered               D. answer

 13:    When we _______ the bill, we left the restaurant.

A. had been paying       B. were paying              C. paid                           D. had paid

 14:    People who cannot see anything are called ____________.

A. the dumb                  B. the blind                    C. the poor                    D. the deaf

 15:   The blind children ______ a great effort to learn “Braille”.

A. got                            B. made                         C. created                      D. did

 16:    Do you enjoy_______cartoons ?

A. to watch                    B. watched                    C. watching                   D. watch

 17:    I was late for school this morning because my alarm clock didn’t ________

A. go off                        B. go away                    C. go on                         D. go up

 18:    They were hungry, so she suggested ____________dinner early.

A. having                       B. has                             C. to have                      D. had

Read the passage bellow, and then choose the best option from 19 to 23:  

The relationship between a teacher and a student can be good or bad, helpful or harmful. Either way, the relationship can affect the students for the rest of his life.

In order to have a good teacher-student relationship, it is important that the teacher and the student respect each other. If the teacher is too strict, he frightens the student. The student will not learn well. On the other hand, if the teacher is too friendly and permissive, the student may become lazy and stop working harD. The teacher’s attitude and approach should be between these two extremes. He should encourage the students without forcing or punishing him to learn. He needs patience and understanding. It is part of the teacher’s job to help develop a good positive attitude in his students. As for the student, in order to have a good relationship with his teacher, he must always show his proper respect. He should be eager to learn and willing to work harD. If he learns from the teacher modestly, he will be able to profit fully from his teacher’s knowledge and assistance.

 19:      One of the most important factors for a good teacher-student relationship is the mutual _____.

A. respect                      B. responsibility             C. support                      D. understanding

 20:    According to the passage it’s true that _____.

A. the student always profit fully from his teacher

B. the student must thank for his teacher’s knowledge and assistance

C. the teacher himself needs to develop a good positive attitude

D. the student must always show his proper respect to his teacher

 21:      The relationship between a teacher and a student is considered very important because it _____.

A. has great influence on the student’s life           B. it’s very harmful to the student

C. makes the student unsafe                                 D. can be either good or bad

 22:      In order to have a good teacher-student relationship, the student _____.

A. must always be a gifted person                        B. must always be an excellent person

C. must always support the teacher                       D. must be a hard-working person

 23:      In order to have a good teacher-student relationship, the teacher _____.

A. needs patience and understanding                   B. ought to strict

C. should force the student to learn                      D. should be too friendly and permissive

Choose the options that is CLOSEST in meaning to the underlined word(s) from 24 to 25:

 24:     On this occasion, my class is making an excursion to visit some caves near our city.

A. date                           B. event                         C. gala                           D. cause

 25:     Moreover, we hope the excursion will help us relax a lot after working hard for a term so that we will be able to resume our work with a new start.

A. lower                         B. soften                        C. rest                            D. loosen

Choose the options that is OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each from 26 to 27:

 26: We have recently studied rock formations but many of us have never been inside a cave.

A. one side                    B. out                             C. outside                      D. out of

 27: However, only today have we learnt that the caves near Thay Pagoda are closed until after Tet.

A. far                             B. long distance             C. distant                       D. away

Identify the word that must be changed for the sentence to be correct from 28 to 30:

 28:  My family lived in Nha Trang since  2000 to 2005, but we are now living  in Vinh PhuC.

A. are now living           B. in                               C. since                          D. lived

 29:   Our classroom  has repaired since last month.

A. our                            B. has repaired               C. classroom                  D. last  month

 30:    My  mother makes me doing  my  homework so I can’t go out.

A. so                              B. doing                         C. go out                       D. makes

Read the following passage carefully, and then select the best option from 31 to 35:  

Robot is the name given to any machine ___ 31__ can do a certain job automatically. These machines come in any shapes and ___ 32__. It is possible to build a robot in the shape of a person, but most look like machines built for specific purposes. They are controlled by ___ 33__. The computers tell the robots what to do and how ___ 34__ it. People write the programs for computers that control the robots. Robots can sense the enviroment around them and respond ___ 35__ it. They can complete several steps in a process and can try other methods if one does not work.

 31:            A. where                   B. who                      C. that                       D. all are correct

 32:            A. colors                    B. sizes                      C. devices                 D. parts

 33:            A. robots                   B. programs               C. computers             D. machines

 34:            A. doing                    B. does                      C. do                         D. to do

 35:            A. for                        B. with                      C. to                          D. by

Choose the answer – a, b, c or d – that is nearest in meaning to the printed before it from 36 to 40:

 36:     This is the first time I have met him.

A. I have met him many times                               B. They have met him recently

C. I have never met him before.                            D. I want to meet him.

 37:     We last went to the cinema 2 months ago.

A. We haven’t gone to the cinema for 2 months.  B. We didn’t go to the cinema for 2 months.

C. We stopped going to the cinemA.                  D. We didn’t want to the cinema any more.

 38:     It’s a waste of time to persuade Johnny to change his minD.

A. It’s worthless trying to persuade Johnny to change his minD.

B. It takes us a lot of time to persuade Johnny to change his minD.

C. We spend mush time persuading Johnny to change his minD.

D. Persuading Johnny to change his mind is useful.

 39:     Mary is lazy. This makes her parents sad .

A. Mary is lazy where makes her parents saD.    B. Mary is lazy whom makes her parents saD.

C. Mary who is lazy makes her parents saD.       D. Mary is lazy, which makes her parents saD.

 40:     Jane finds it difficult to drive on the left.

A. Jane is not used to drive on the left                  B. It’s difficult for Jane to drive on the left

C. Jane is not used to driving on the left              D. Both B and C are correct

———– HẾT ———-

Thí sinh không được sử dụng tài liệu. Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm.

Đáp án tham khảo

1 D 11 D 21 A 31 C
2 C 12 B 22 D 32 B
3 A 13 D 23 A 33 C
4 D 14 B 24 B 34 D
5 A 15 B 25 C 35 C
6 B 16 C 26 C 36 C
7 C 17 A 27 A 37 A
8 D 18 A 28 C 38 A
9 B 19 A 29 B 39 D
10 B 20 D 30 B 40 D
CHIA SẺ