Trang Chủ Lớp 7 Đề thi học kì 1 lớp 7 Thi học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 trường THCS Hoa Lư...

Thi học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 trường THCS Hoa Lư năm 2015

CHIA SẺ

[Tiếng anh 7] Đề thi và đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 năm học 2015 – 2016 của trường THCS Hoa Lư. Thời gian làm bài 45 phút.

A> PRONUNCIATION:

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1.0m)

1. A. late      B. information     C. start       D. invitation

2. A. During    B. public        C. summer      D. buffalo

3. A. volunteer     B. meet        C. street        D. free

4. A. hour       B. hard          C. home         D. house

B> LANGUAGE FOCUS:

I/ Choose the correct word(s)/ phrase(s) to complete the sentences. (3.0ms)

1. Students in the USA have a ………..each day.

A. 20- minute break          B. 20-minutes break

C. 20-minutes breaks        D. 20-minute breaks

2. One of the world’s largest …………is the United State’s library of Congress.

A. book shops    B. newsagents   C. libraries    D. bookstores

3. Do you know who is the ………..of this book ?

A. author      B. audience       C. trainer     D. director

4. There is a tub, a…….. and a shower in the bathroom.

A. bed        B. kitchen      C. bottle     D. sink

5. In ……………. Class , he learns how to do some experiments.

A. Biology     B. Geography     C. Physics    D. Physical Education

6. The summer vacation _________- for almost three

A. lasts      B. rests         C. is           D. comes

7. She (come) ………. From Hue. She ( be) ……….very good at English.

A. comes/ is     B. comes/ are        C. come/ is      D. come/ are

8. They usually go to the school……………… for lunch.

A. canteen       B. cafeteria         C. shop        D. both a and b

9. Is Ba good…………… Geography  ?

A. on        B. in          C. at         D. for

10. They ………….in HCM City

A. is working      B. are working      C. works       D. am working

11. ……………an awful day !

A. Who       B. Where       C. What        D. How

12 .……………….a lot of oranges in the refrigerator.

A. There is        B. there are       C. they are       D. it is

II/ Choose the word or phrase that is not correct  (1m)

1.My full name Hoang Le Vy, so my first name is Le

A                               B               C       D

2. Why don’t we playing tennis after school ?

A      B           C                  D

3. Mai’s house is a lot biggest than mine.

A                 B      C                   D

4. We go to the stadium to read books and novels.

A                 B          C       D

C> READING:

I/ Complete the passage, using the words given in the box ( 1.5ms)

 (does/ raises/ sometimes /family/enjoy/busy/hate)

Hoa’s …..(1)….. lives in the countryside. Her father is a farmer. He grows rice, vegetables and …..(2)…..cattle. Her mother is a housewife. She ……(3)……. the housework, takes care of the family and …….(4)…..helps on the farm. Both her father and mother are …..(5)… from morning till night. they are hard but they …..(6)….. their jobs very much. 

II/ True or False statements about Hoa and You ( 1.5ms) 

          T/F
  1. Hoa’s father is a farmer and her mother is a housewife.
  2. They don’t work hard. They are very lzay.
  3. You are a farmer
  4. You are living in the countryside.
  5. Your classes start from morning till night.
  6. Vietnamese students go to school on Saturday
………………

………………

………………

………………

………………

……………….

 

D> WRITING:

I/ Rewrite these sentences, beginning with the words given ( 1m)

1.Let’s go to the school cafeteria.

⇒  What about……………………………………………

2.Tom’s father has more vacations than Lan’s father .

⇒ Lan’s father has ………………………………………

3.Do you want to go to the zoo?

⇒ Would………………………………………………………………..?

4.The house is beautiful

⇒ What…………………………………………………………………..

 II/ Answer the questions (1m)

1. What do you study in geography class ?

………………………………………………………

2. What do you usually do at recess ?

………………………………………………………


Đáp án và thang điểm đề thi học kì 1 môn Anh lớp 7 trường THCS Hoa Lư

A> PRONUNCIATION: Tổng số 1.0 điểm

Mỗi lựa chọn đúng 0,25 điểm

1.C         3. A

2. A        4. A

B> LANGUAGE FOCUS: Tổng số 4,0 điểm

I/ Mỗi lựa chọn đúng 0,25 điểm

1. A       7. A

2. C       8. D

3. A        9. C

4. D       10. B

5. C        11. C

6. A        12. B

II/ Mỗi lựa chọn đúng 0,25 điểm

1. D      3. C

2. C      4. B

C> READING: Tổng số 3,0 điểm

I.Mỗi từ điền đúng 0,25

1. family         4. sometimes

2. raises          5. busy

3. does            6. enjoy

II.Mỗi câu trả lời đúng 0,25

1. T               4. T

2. F               5. F

3. F                6. T

D> WRITING: Tổng số 2,0 điểm

I/ Mỗi câu viết đúng 0,25

1.What about going to the school cafeteria ?

2. Lan’s father has fewer vacations than Tom’s father.

3. Would you like to go to the zoo ?

4. What a beautiful house !

II/ Mỗi câu viết đúng 0,5

( Ss’ writing)

CHIA SẺ