Trang Chủ Lớp 11 Đề kiểm tra 1 tiết lớp 11 Đề thi học kì Tiếng Anh lớp 11 học kì 1: They...

Đề thi học kì Tiếng Anh lớp 11 học kì 1: They made her ….. there for the weekend

CHIA SẺ
TRƯỜNG THPT ĐỒNG ĐẬU ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ I NĂM HỌC 2017 – 2018

MÔN TIẾNG ANH 11

Thời gian làm bài: 45 phút;40 câu trắc nghiệm

Họ, tên thí sinh:…………………………………….

Số báo danh:………………………………………..

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underline part differs from three in pronunciation in each of the following questions.

1:       A. called                    B. prepared                C. expressed              D. employed

2:       A. kids                       B. days                      C. bags                      D. photographs

3:       A. hour                      B. home                     C. honour                  D. honest

4:       A. know                    B. show                     C. snow                     D. now

5:       A. chair                      B. match                    C. watch                    D. chemistry

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6: If they had recognized her, they ________ to her.

A. will have spoken B. would have spoken C. would speak              D. will speak

7: He ______ thousands of dollars to charity.

A. sponsored   B. spent C. wasted                       D. donated

8: They made her ______ there for the weekend.

A. staying  B. to stay C. stayed                        D. stay

9: If I were you, I ________ and apologize to her.

A. call B. would be calling C. will call                      D. would call

10: ________ the match, the team travelled home in deep spirits.

A. Having lost B. Having losing C. To lose                       D. Lost

11: _____is the act of limiting the children born .

A. Under-population B. Birth control C. Birth rate                   D. Population

12: The result of exam­­­­_______ this afternoon.

A. will announced B. will be announce C. will be announced     D. will announce

13: The plants want ______ daily.

A. to be watered B. to wate C. to watering                D. being watered

14: The volunteers help disadvantaged children to_______   their difficulties .

A. overcome B. forget C. struggle                     D. fight

15: You _______ your new hat when I _______ you yesterday.

A. wore/met B. wore/ had met C. was wearing/met       D. were wearing/met

16: I’m happy _____ that you have passed the exams.

A. knowing B. have known C. knew                         D. to know

17: Donald Trump has a good chance of ________. I know I’m going to vote for him.

A. to be elected B. to elect C. being elected             D. electing

18: The train _______ half an hour ago.

A. has left B. left C. has been leaving        D. had left

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

19: “Let’s go out for dinner.”                 “……………”

A. Good idea B. My pleasure C. I agree                       D. Thank you

20: Tom and Peter are talking about their favourite sports.

     Tom: “What sports do you like?” ~ Peter: “_________”

A. No, I don’t. B. Yes, it’s my favourite sport.

C. I think it’s boring. D. Well, I love volleyball and soccer.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21: If you do not understand the word “donation“, look it up in the dictionary.

A. find its meaning B. write it C. note it                        D. draw it

22: The scheme is simple and cheap to operate.

A. easy B. hard C. important                   D. difficult

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23: The price of petroleum has decreased since last month.

A. cut down       B. increase       C. fall in                         D. reduce

24: We were really disappointed by the hotel when we got there – it was nothing like the description in the brochure.

A. satisfied   B. excited         C. upset                          D. confident

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

25: He had come away, not knowing where to turn or what to doing.

A. away        B. not knowing          C. to doing                     D. had

26: If the weather is fine to day, we would go to the beach.

A. fine        B. if         C. today                         D. would go

27: They asked me what did happen the night before, but I was unable to tell them.

A. what did happen B. tell them C. the night before         D. unable

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closet in meaning to each of the following questions.

28: Let’s start our journey or we’ll be late .

A. If we start our journey , we won’t be late .

B. If we don’t start our journey , we’ll be late .

C. Unless we start our journey , we won’t be late .

D. We would be late if we didn’t start our journey .

29: “  If I were you, I would go to the doctor.” David said to Claudia.

A. David told Claudia that he would go to see the doctor.

B. David advised Claudia to go to the doctor.

C. David told Claudia to become a doctor.

D. David advised Claudia not to go to the doctor.

30: We have worked as volunteers at this SOS village for 3 months.

A. It’s 3 months since we didn’t work as volunteers as at this SOS village.

B. It’s 3 months since we worked as volunteers at this SOS village.

C. We last worked as volunteers as at this SOS village 3 months ago.

D. It’s 3 months since we stopped working as volunteers at this SOS village.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best each of the numbered blanks from 31 to 35.

I had an (31)  ______ experience last year . When I (32)  ______ to town in the south of France , a young man waved to me .

I stopped and he asked me for a lift . As soon as he had got into the car , I said good morning to him (33)  ______ French and he replied in the same language (34)  ______ of us spoke during the journey . I myself know a little of French . I had nearly approached the town when the young man suddenly said ,very (35)  ______  , “ Do you speak English ? ” As I soon learnt , he was English himself .

31:     A. amuse                   B. amusement            C. amusing                D. amused

32:     A. was driving           B. drove                     C. had been driving  D. having driven

33:     A. by                         B. with                       C. in                          D. on

34:     A. All                        B. Neither                  C. Not                       D. None

35:     A. slowness               B. quick                     C. slowly                   D. slow

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 40.

PREPARING A DINNER PARTY

Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better. It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.

When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons.

Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s favourite drinks. The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can help you carry it!

On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don’t get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve earned it!

36:  Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to help people to know each other better.

B. to get people to know more about their host and hostess.

C. to entertain people.

D. to make new friends.

37:   when giving a dinner party, you should NOT invite …………………… .

A. those who can’t eat or drink certain things. B. those who are vegetarians.

C. husbands and wives. D. both women and men.

38:   The menu should include these EXCEPT ……………………..

A. a first course B. a dessert C. a supper                     D. main courses

39:   According to the passage, starters should be served ………………………

A. because the guests want to eat them while having to wait

B. because the guests want to have a good time together

C. because the guests like eating them

D. because the guests may be hungry while having to wait

40:   What should you do while the guests are having their evening meal?

A. Sit down with the guests to show your politeness.

B. Only serve the guests with the food.

C. Sit down with the guests and have a good time.

D. Stand beside the guests without doing anything.

ĐÁP ÁN MÃ ĐỀ 101

Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án
1 C 11 B 21 A 31 C
2 D 12 C 22 A 32 A
3 B 13 A 23 B 33 C
4 D 14 A 24 A 34 B
5 D 15 D 25 C 35 C
6 B 16 D 26 D 36 B
7 D 17 C 27 A 37 C
8 D 18 B 28 B 38 C
9 D 19 A 29 B 39 D
10 A 20 D 30 B 40 C

 

CHIA SẺ