Trang Chủ Lớp 8 Khảo sát chất lượng lớp 8 Môn tiếng anh lớp 8: Khảo sát chất lượng đầu năm (Trường...

Môn tiếng anh lớp 8: Khảo sát chất lượng đầu năm (Trường THCS Đồng Nai)

CHIA SẺ

TRƯỜNG THCS ĐỒNG NAI

ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM

NĂM HỌC 2012 – 2013

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 8

 Thời gian làm bài: 45 phút (Không kể thời gian phát đề)

 I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently:(0.5pt)

1. A. heated      B. added       C. needed           D. liked

2. A. hair B.       house           C. hour                 D. happy

II. Choose the best option:(2.5pts)

1.You must drink ______________________water everyday.
A. a lot of          B. many          C. few          D. a little

2.She doesn’t like pork, and _____________________- does her uncle.
A. either          B. so           C. too           D. neither

3. What about ______________________to see the detective movie tonight?
A. to go          B. going          C. go           D. went

4. Her brother plays soccer very ______________________.
A. good          B. better          C. well          D. bad

5. She likes bananas, _____________________- her mother.
A. so is          B. either does          C. so does          D. does too

6. Children _____________________- spend much time on video games.
A. should          B shouldn’t          C. mustn’t           D. have to

7. As far as I know telephone is Alexander Graham Bell’s ______________________
A. inventor          B. invention          C. invent          D. invented

8. Let’s paint the house ______________________. It will be much cheaper .
A. yourself          B. herself           C. ourselves          D. themselves

9. Nga: “This is my sister,Lan”
Van: “_____________________- ”
A. What can I do for you ? B. I’m afraid I’m busy now.
C. Yes. That’s very kind of you. D. Nice to meet you, Lan.
10. Lan: “ Would you like to go to the movies tonight? ”
Hoa: “ ______________________”
A. Yes, I do. B. That would be nice C. I’d love to D. You’re welcome.

III. Put the verbs in the brackets in the correct tenses or forms:(1.5pts)

1. He (meet) _____________________- the dentist next week.

2. Mai (water) _____________________- the plant evey morning.

3. I would like (eat) _____________________- some bananas.

4. We should (do) _____________________- morning exercises regularly.

5. Yesterday, Hoa and her aunt (go) _____________________- to the market.

6. Last year, Hoa (be) _____________________- a good student.

IV. Rewrite the sentences so that they have the same meaning:(3pts)

1. My mother likes walking better than cycling.

->My mother prefers ………………………………………………………………………

2. He is a skillful volleyball player.

-> He ……………………………………………………………………………

3. Let’s go for a drink.

->Would you like  ………………………………………………………………………….?

4.  Mr Lam is strong, so he can lift  a heavy stone.

-> Mr Lam …………………………………………enough………………………………………………………………….

5. She ought to go to the market herself

->She should  ……………………………………………………………………………

6)He can’t win the contest because his English is not good.

-> His English …………………………enough…………………………….………….

V. Reading:

1. Use the words given to complete the text (1,5pts)

      helpful           hospital                 neighbors         disturb                workers            friendly

I have many …………..(1). Some of them are teachers, some are……………(2) and some are officials. Neighbors are very…………….(3) They do not quarrel with one another. Most of them are educated and rich. They do not like to talk against and (4)………….one another. They speak solfly so that others may not get angry. They are also………….(5) .If someone is ill, they call a doctor or take him/her to………….(6) as quickly as possible. I am indeed very happy to live with such neighbors

1. 2. 3. 4. 5. 6.

2. Read the passage and tick True or False.(1pt)

It is very important to have healthy teeth. Good teeth help us to chew our food. They also help us to look nice. How can you keep our teeth healthy? Firstly, we ought to visit our dentist every six months. Secondly, we should brush our at least twice a day- once after breakfast and once before we go to bed. Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, potatoes, rice, vegetables and fresh fruit.

T F
1. To have healthy teeth is very important.    
2. We ought to visit our dentist twice a year.    
3. We should not brush our teeth after breakfast.    
4. Milk, cheese, fish, potatoes, vegetables are bad for our body.    

—THE END—

HƯỚNG DN CHM ĐỀ KIEÅM TRA CHẮT LƯỢNG ĐẦU NĂM

MÔN : TIẾNG ANH 8

I. (0.5pt) 0,25 point for each correct answer.

1- D,  2- C

II. (2.5pts). 0,25 points for each correct answer.

1- A,  2- D,  3- B,  4- C,  5- C,  6- B,  7- B,  8- C,  9-D, 10-C

III. (1.5pts). 0,25 points for each correct answer.

1- will meet/ is going to meet     2- waters,        3- to eat,

4- do,                 5- went,                          6- was

IV. (3pts). 0, 5 points for each correct answer.

1- My mother prefers walking to cycling.

2- He plays volleyball skillfully.

3- Would you like to go for a drink?

4- Mr Lam is strong enough to lift  a heavy stone.

5- You should go to the market yourself.

6- His English is not good enough to win the contest.

V. (2.5pts). Reading

1 .0,25 points for each correct word

1. neighbors   2.workers     3. friendly     4.disturb     5.helpful 6.hospital

2.0,25 points for each correct answer

1.True   2.True     3. False   4. False

MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM HỌC  MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 8 

ma-tran-de-tieng-anh-lop8

CHIA SẺ