Trang Chủ Lớp 7 Đề thi học kì 2 lớp 7

Thành Phố Nam Định: Kiểm tra môn Anh lớp 7 học kì II

CHIA SẺ

Giới thiệu tới các em đề kiểm tra học kì 2 lớp 7 môn Anh của trường THCS Trần Đăng Ninh – Nam Định năm 2016 – 2017.

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 7

Thời gian làm bài: 45 phút (Không kể thời gian phát đề)

I. Choose the word whose underline part is pronounced differently from the others (1 pt.):

1. A. get B. send C. pretty                     D. well

2. A. put B. but C. cut                          D. sun

3. A. washed B. watched C. looked                   D. wanted

4. A. hour B. high C. home                      D. hard

5. A. leaves B. watches C. languages              D. places

ANSWERS :

1. 2. 3. 4. 5.

II. Choose the best answer to complete the following sentences. (2 pts.)

1…………people play video games.

A. Millions    B. Million of     C. Million       D. Millions of

2. Vietnamese students have a …………… summer vacation.

A. three-month    B. three months       C. three-months        D. three month

3. A: I don’t like orange juice.

B:  ……………………………….

A. So do I.       B. Neither do I.         C. I do, either          D. I do so.

4. Ba…………to the movies last night.

A. go       B. goes         C. went            D. to go

5. A: What is his……………. ?

B: He is one meter 65 centimeters tall.

A. weigh        B. weight       C. height        D. heavy

6. ________ is a fun, easy and inexpensive activity

A. Walk     B. Walking     C. Walked          D. for a walk

7. He is a bad driver. He drives very…………..

A. well      B. badly       C. bad          D. good

8. Hoa ………………..…..(be) 14 next month.

A. is going to be     B. is            C. will be          D. be

9. My new job is completely new experience for me. It is quite different ……………… what I did before.

A. in         B. with         C. for         D. from

10. Hung is very sporty. He ………in every sport activity of our school.

A. takes part    B. taking part      C. interested              D. come

ANSWERS :

1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.

III. Provide the correct form of the words in CAPITAL LETTERS(0.75 pt.):

1. English is an………………………………………and important subject. INTEREST

2. In electronics, they learn to repair…………………………….. appliances. HOUSE

3. One of the most popular………………………………. at recess is talking. ACT

IV. Supply the correct TENSES AND formS of the verbs in brackets. (1 pt.):

1. You (see)………………………….. the film on television last night?

2. Bill decided ( buy) …………………..………..a new car.

3. She ought (finish) ……….………….…..her homework before watching TV.

4. Students should spend only a small part of their free time (play)…………………….video games.

 V. Fill in each gap with one appropriate word in the box: (1.25 pt.)

important/      interesting/       use/       libraries/      problems/     see

Books play a very ………………… (1) part in your life. It’s true that every family has books. We can …………………(2) books every where. We can learn many things from books. Books help us in self-education and deciding ……………….. (3) in life.

Today, there are a lot of public ……………….. (4) in our country and all people have the right to use them.

Each year hundreds of new books for children appear in Viet Nam. The books are very ………………. (5) and children like reading them very much.

ANSWERS :

1…………………. 2………..……… 3………………..  4………………….  5………………….

VI. Read the passage and do the tasks below(1.5 pts.):

Headache is very common disease in the USA. Every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache. The symptoms of a headache very various. People can see black dots or bright spots in front of their eyes. They may also have pains only on one side of the head. Sometimes, when the pain goes away, the head is sore. People have headache when they work too hard or they are too nervous about something. Medicine can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets to their lifestyle or simply by going to bed.

Quetions:

1. Why is headache a common disease in the USA?

2. What can people see when they have headache?

3. When do people have headache?

4. Can diets help people prevent headache?

5. Is the head OK when the pain goes away?

VII. Rewrite these sentences beginning with given words so that the meaning stays the same (1.5pts.)

1. He is a slower and more careful driver than I am.

-> He drives…

2. This house is very beautiful.

-> What…

3. Mai likes durians. Her sister likes durians,too.

-> Both…

4. My friend likes tennis better than badminton.

-> My friend prefers…

5. Tom spent 20 minutes repairing his bike last Sunday.

-> It…

VIII. Write a passage about your favourite sport (60 -80 words) based on the questions below: (1,0 pt)

1. What is your favourite sport?

2. Why do you like it?

3. When and where do you play it?

4. Who do you often play it with?


KEY – ĐÁP ÁN VÀ BIỂU ĐIỂM

I.

1.C 2.C 3.D 4.A 5.A

 II.

1.D 2.A 3.B 4.C 5.C
6.B 7.A 8.C 9.D 10.A

III. 1. interesting 2. household 3. activities               

IV1. Did you see…

2. to buy

3. tofinish

4. playing

V. 

1. important 2. see 3. problems        4. libraries       5. interesting

VI. 1. Because about fifty million people in the USA have headache every year.

2.  Because about fifty million people have to go to the doctor because of headache every year.

3. They can see black dots or bright spots in front of their eyes.

4. People/ they have headache when they work too hard or they are too nervous about something.

5. Tes, they can

6. No, it isn’t.

VII.

1-> He drives more slowly and carefully than I/ I do.

2-> What a beautiful house!(it is!)

3-> Both Mai and her sister like durians.

4-> My friend prefers tennis to badminton.

5-> It took Tom 20 minutes to repair his bike last Sunday.

VIII. 

1. What is your favourite sport?

2. Why do you like it?

3. When and where do you play it?

4. Who do you often play it with?

CHIA SẺ