Trang Chủ Lớp 8 Đề thi học kì 2 lớp 8

Thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 8 trường THCS Nguyễn Huệ 2020: Chose the word that it has underlined part pronounced differently from others

CHIA SẺ

Trường THCS Nguyễn Huệ, Khánh Hòa thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh năm học 2019 – 2020, có đáp án chi tiết.

I. Complete the passage.

Narrow , city, town , than , rather than , for , official

Hoi An

The ancient (1)__________ of Hoi An lies on the river Thu Bon, more (2) __________ 30 kilometers to the south of Da Nang. Occupying by early western trades, Hoi An was one of the major old-time commercial ports of South Asia in the 16th century.

Hoi An is famous (3) __________ old temples, pagodas, tiled- roof houses and (4) __________ streets.

II. Chose the word that it has underlined part pronounced differently from others.

1. A. scholarship B. chemical C. cheap D. character
2. A. teeth B. though C. breath D. that
3. A. keen B. kite C. keep D. knife
4. A. asked B. prayed C. helped D. dressed

III. Choose the best answer

1. Chicago is often _______ “ The Windy city”.

A. said

B. told

C. called

D. spoken

2. Tom __________his hand when his friend phoned.

A. was burning

B. burnt

C. has burnt

D. burns

3. She asked me ___________I had a driving licence .

A. if

B. whether

C. When

D. both A & B

4. The Pyramid of Cheops is one of the seven _______ of the world.

A. Pyramids

B. temples

C. landmarks

D. wonders

5. Liz said that she__________me some information about her school.

A. would sent

B. will send

C. would send

D. can send

6. He said he ________ for a new apartment .

A. I’m looking

B. was looking

C. were looking

D. is looking

7. The policeman explained to us__________to get to the airport.

A. how

B. how can we

C. how can

D. how we can

8. –Where is Mai? –She’s out. She said she __________back soon.

A. is

B. would be

C. was

D. came

9. He asked me if I__________cooking.

A. enjoy

B. enjoyed

C. am enjoyed

D. would enjoy

10. After ______ the conditions ,I decided _______ for the competition.

A. hearing/ not entering

B. hear/ not enter

C. to hear/ not to enter

D. hearing/ not to enter

IV. Rewrite the sentences below so that it has the same meaning to the first one.

1.Is it alright if I take a photograph ?.

-> Would you mind________________________________________________________

2. “Are the children playing in the garden now ?” Hoa said to Tim.

-> Hoa asked Tim _________________________________________________________

3. They have built a new church near my house.

-> A new church __________________________________________________________

4. I’m translating an article from English into Vietnamese .

-> An article ______________________________________________________________

5. “ It is the most interesting book,” she said.

-> She said ________________________________________________________________

V. Read the text carefully and tick true (T) or false (F) for sentences below. 

Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is officially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty-first and February nineteen.

Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses , cook special food, clean and make offerings…… On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see the New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year.

1. ……….Tet or Tet Nguyen Dan is also called Lunar New Year.

2………..Vietnamese people make preparations for several months beforehand.

3………..On New Year’s Eve people usually stay awake until midnight.

Đáp án

I. Complete the passage.

1 – city; 2 – than; 3 – for; 4 – narrow;

II. Phonetics

1. C , 2. A , 3. D, 4. B

III. Choose the best answer

1 C, 2 A, 3D, 4 D, 5 C, 6 B, 7 D, 8 B, 9 B, 10 D

IV. Rewrite the sentences below so that it has the same meaning to the first one.

1. Would you mind if I took a photo

2. Hoa asked Tim if the children were playing in the garden then.

3. A new church has been built near my house.

4. An article is being translated from English into Vietnamese.

5. She said that it was the most interesting book.

V. Read the text carefully and tick true (T) or false (F) for sentences below. 

1. T; 2. F; 3. T; 4. T;