Trang Chủ Lớp 8 Đề thi học kì 2 lớp 8 Kiểm tra lớp 8 giữa kì 2 môn Anh – Bình Giang...

Kiểm tra lớp 8 giữa kì 2 môn Anh – Bình Giang (60 phút trắc nghiệm, tự luận)

CHIA SẺ

Đề thi giữa học kì 2 lớp 8 môn Anh – Phòng GDĐT Bình Giang có đáp án năm học 2016 – 2017. Đề thi trong chương trình thí điểm làm 60 phút.

A. LISTENING
Listen to a dialogue and decide whether the following statements are True (T) or False (F). (2.0 pts)
1. Jill lives at 7 Mail Street.
2. Jill has few friends in her class.
3. She loves swimming, hockey and basketball.
4. She loves reading comic.

B. VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNCTION

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others.(0.5pt)

1. A. contaminate B. damage C. radioactive D. botanic
2. A. musical B. particular C. pollutant D. rescue
3. A. economical B. atomic C. logical D. communicate
4. A. tropical B. radiation C. lightning D. illustrate
5. A. changed B. collected C. landed D. elected

II. Choose the best answer to complete each sentence. (2.5 pts)

1.“How is your trip to Nam Dinh?” – “_____________.”

A. Sure         B. Absolutely right   C. Fantastic        D. Really

2. There ________less pollution if there ________- fewer vehicles on the road.

A. would be/ were     B. are/ will be

C. would be/ are       D. will be/ were

3. We __________all the garbage on the beach before he came this morning.

A. collect               B. have collected

C. collected               D. had collected

4. People cough _____________they breathe in the exhausted fumes from cars.

A. so             B. because           C. and             D. but

5. We are trying _____________- out new sources of energy.

A. to find                   B. finding

C. find                        D. found

6. Last month several activities ________- to raise money for the poor in our town.

A. organize                B. organized

C. were organized    D. are organized

7. If we ________- less paper, more trees ________saved.

A. used/ will be         B. will use/ will be

C. use/ will be           D. use/ are

8. “Medical supplies and food have been sent to earthquake victims.” – “______________”

A. That’s great!         B. How wonderful!

C. Oh dear!                D. A & B are correct.

9. We have planted trees around the factories to ________- air pollution.

A. increase                B rise

C. reduce                   D. fall

10. Some aquatic creatures are unable to reproduce _____- the increase in water temperature.

A. because                 B. because of

C. due to                    D. B & C are correct.

C. READING

I. Read passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F).  (1,0 pt)

The Great Hanshin earthquake, or Kobe earthquake, occurred on January 17, 1995 at 05:46:53 a.m. in the southern part of Hyōgo Prefecture, Japan. It measured 7.3 on Japan Meteorological Agency magnitude scale. The tremors lasted for approximately 20 seconds. The focus of the earthquake was located 17 km beneath its epicenter, on the northern end of Awaji Island, 20 km away from the city of Kobe. Up to 6,434 people lost their lives; about 4,600 of them were from Kobe. Among major cities, Kobe, with its population of 1.5 million, was the closest to the epicenter and hit by the strongest tremors. This was Japan’s worst earthquake in the 20th century after the Great Kantō earthquake in 1923, which claimed more than 140,000 lives.

1. Kobe earthquake happened 21 years ago.

2. Kobe had a population of 4,600 people.

3. More than two thirds of people killed in Kobe earthquake were from Kobe.

4. The Great Kantō earthquake in 1923 was Japan’s worst earthquake in the 20th century.

II. Read the passage above again carefully then answer the questions below. (1.5 pts)

1. Where did Kobe earthquake occur?

2. How long did the tremors last?

3. Was Kobe the closest city to the epicenter and hit by the strongest tremors?

D. WRITING

I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (1.5 pts)

1. Air pollution in our city becomes worse because we have more cars.

=> If …………………….

2. The rescue team provided the victims with food and water.

=> The victims  …………………….

3. Many new diseases have appeared because the environment is polluted.

=> Because of  …………………….

II. Use the words given to make meaningful sentences. (1,0 pt)

1. This time next year/ I/ study/ Hanoi Capital /. //

2. Blankets and food/ have/ give out/to / homeless people/ .//


Đáp án và hướng dẫn chấm

BÀI KIỂM TRA GIỮA HỌC KÌ II MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8

A. LISTENING:

Listen to a dialogue and decide whether the following statements are True (T) or False (F). (2.0 pts)
(4 items x 0.5 = 2.0 pts)
1. F
2. F
3. T
4. T
B. VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNCTION

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

(5 items x 0.1 = 0.5 pt)
1. B
2. C
3. D
4. C
5. A
II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence.

(10 items x 0.25 = 2.5 pts)

1. C
2. A
3. D
4. B
5. A
6. C
7. C
8. D
9. C
10. D
C. READING

I. Read the passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F).  (4 items x 0.25 = 1.0 pt)
1. T
2. F
3. T
4. T
II. Read the passage above again then answer the questions below. (1.5 pts)
(3 items x 0.5 = 1.5 pts)

1. Kobe earthquake/ It occurred in the southern part of Hyōgo Prefecture, Japan. (0.5)

OR: in the southern part of Hyōgo Prefecture, Japan.  (0.25)

2. The tremors/ They lasted for approximately 20 seconds. (0.5)

OR: for approximately 20 seconds.  (0.25)

3. Yes, it was. (0.5)

OR: Yes. (0.25)

D. WRITING

I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (1.5 pts)

(3 items x 0,5 = 1.5 pts)

1. If we didn’t have more cars, air pollution in our city wouldn’t become worse.

OR: If we had fewer cars, air pollution in our city wouldn’t become worse. (0.5)

OR: If we had fewer cars, (the) air in our city would become better. (0.5)

2. The victims were provided with food and water by the rescue team. (0.5)

3. Because of the polluted environment, many new diseases have appeared.

OR: Because of the environment’s being polluted, many new diseases have appeared.

II. Use the words given to make meaningful sentences. (1,0 pt)

(2 items x 0.5 = 1.0 pt)

1. This time next year I will be studying (0.25) in Hanoi Capital. (0.25)

2. Blankets and food have been given out to (the) homeless people. (0.5)

CHIA SẺ