Trang Chủ Sách bài tập lớp 10 SBT Tiếng Anh 10

Language focus – Unit 7 trang 45 SBT Anh lớp 10: Match each programme in column A with its description in column B ?

CHIA SẺ

Unit 7: The Mass Media – Phương Tiện Truyền Thông SBT Anh lớp 7. Language focus – Unit 7 trang 45 sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 10. Hướng dẫn giải sách bài tập Tiếng Anh 10 Unit 7 – Language focus.

LANGUAGE FOCUS

Exercise 1. Which of the following words have the italicized letter(s) pronounced /ei/, /ai/ and /ɔɪ/?

Từ nào sau đây có chữ cái gạch chân phát âm là /ei/, /ai/ và /ɔɪ/?

1. magazine

wildlife

television

climb

listen

2. style

physics

copy

myself

fly

3. demonstration

disable

place

resurface

subtract

4. airline

hair

railway

afraid

aim

5. coin

going

boil

noise

voice

1. wildlife, climb

2. style, myself, fly

3. demonstration, disable, place

4. railway, afraid, aim

5. coin, boil, noise, voice

Exercise 2. These types of TV programmes are popular in some English speaking countries. Match each programme in column A with its description in column B.

 Các chương trình TV này phổ biến ở một số nước nói tiếng Anh. Nối mỗi chương trình ở cột A với phần miêu tả ở cột B

A

B

1. cartoon

a. a continuing series, broadcast in some countries as often as five days a week, about the lives of groups of characters, often centring on their romantic lives

2. documentary

b. a programme that gives biographical information about an interesting person or factual information about a subject such as history, science, nature or a social issue

3. drama series

c. a continuing series involving the same characters in various amusing situations

4. quiz show

d. a show in which guests (sometimes celebrities or sometimes ordinary people involved in bizarre situations) are interviewed informally

5. situation comedy

e. a series, often shown weekly and frequently set in a hospital police station or law office, in which the same characters deal with frightening emotional or tragic situations

6. soap opera

f. a film based on animated drawings, usually about a comical or adventurous situation

7. talk show

g. a programme in which participants compete for money or prizes by answering questions, making guesses or performing other tasks

 1. f     2. b     3. e     4. g     5. c     6. a     7. d

Exercise 3. Choose the best option (A, B, C or D) to complete each of the sentences.

Chọn phương án đúng để hoàn thành các câu sau

1. This will be the first time that I____________ Thailand.

A. has visited             B. visit                        C. visited                      D. have visited

2. There__________ never__________ such excitement before.

A. has – been             B. have – been             C. will – been                D. is – been

3. I __________ David James for two weeks.

A. has seen                B. saw                        C. see                          D. have not seen

4. The baby__________ wonderfully up to now.

A. behaves                 B. has behaved           C. is behaving               D. behaved

5. He_________ in this town since he was born.

A. lives                       B. lived                      C. is living                    D. has lived

6. All of them__________ already___________ what to do.

A. has – told                B. have – been told     C. is – told                    D. was – told

7. The teacher__________ the students his/her instructions.

A. gave                       B. was given              C. has been given          D. has given

8. _________ that road _________? It was badly damaged by the floods last month.

A. Is – repaired            B. Has – repaired        C. Have – repaired         D. Has – been repaired

9. She_________ finally__________ to join us on the trip to Cat Ba Island.

A. has – been decided   B. was – decided        C. has – decided             D. have – decided

10. This is the first time we___________ a sewing machine.

A. are using                 B. used                     C. use                           D. have used

1. D      2. A      3. D     4. B     5. D

6. B      7. D      8. D     9. C     10. D

Exercise 4. Choose the best option (A, B, C or D) to complete each of the sentences.

Chọn phương án trả lời đúng để hoàn thành các câu sau

1. My father bought a new pair of shoes__________ his old pair had become worn out.

A. though                        B. so that                   C. even if               D. because

2._______ hard they practised, they still couldn’t manage it.

A. Although                     B. Even if                   C. However             D. Provided that

3.______ she has one, she will not sell it to you.

A. As                              B. Even if                    C. If                       D. Because

4. The book is worth reading___________ some of the words are quite difficult.

A. even though                B. unless                    C. as though           D. since

5. The fireworks display was cancelled____________ it was drizzling.

A. so that                        B. even if                   C. because              D. unless

6._______ you need my help with mathematics, just let me know.

A. As                              B. Unless                    C. If                       D. Although

7._______ it was a school day, the boys decided to go fishing.

A. Even if                        B. So                          C. Although            D. As

8. He is angry with me__________ I ignored him.

A. while                           B. because                  C. but                    D. if

9. She broke the glass___________ she dropped it.

A. and                             B. because                  C. when                 D. while

10. I have to take my sister with me____________ I go.

A. where                          B. lest                        C. wherever           D. although

 1. D      2. C      3. B      4. A      5. C

6. C      7. C      8. B      9. C      10. C