Trang Chủ Lớp 6 Đề thi học kì 2 lớp 6

Kiểm tra cuối năm môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2020: People will throw rubbish into the right bin. They will keep the environment clean

CHIA SẺ

Mời các em cùng tham khảo đề kiểm tra cuối năm môn Tiếng Anh lớp 6 năm học 2019 – 2020, đề thi gồm 7 phần và có đáp án cụ thể tại đây

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. movie B. river C. hospital D. rice
2. A. chair B. school C. teacher D. lunch
3. A. my B. country C. geography D. twenty

II. Find the odd one out:

1. A. morning B. afternoon C. evening D. bye
2. A. long B. deep C. wonderful D. high

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. Disney Channel is one of the most _______ channels _______ children .

A. good – for

B. exciting – of

C. popular – to

D. popular – for

2. Have you ever ______ to London?

A. be

B. being

C. been

D. gone

3. That city is most famous ________ its fashion shops.

A. to

B. with

C. for

D. of

4. This is the first time that I _______ a 3D film.

A. watch

B. watched

C. have ever watched

D. have never watched

5. _______ are the Olympic Games held?

A. How

B. How long

C. How often

D. How much

6. _______doing morning exercises is good for your health, don’t do it too hard.

A. Although

B. If

C. But

D. When

7. A hi-tech robot will help us _____ children while we are away.

A. look out

B. look at

C. look after

D. look in

8. “Do you think we will _____ holiday to the Moon?”

A. go

B. go on

C. go on the

D. go for

9. “Will you have a car ______ can fly into space?”

A. it

B. This

C. what

D. that

10. These three Rs _______ reduce, reuse, and recycle

A. stand up

B. stand for

C. ask for

D. means

IV. Reading the passage, and answer the questions.

Today, there is a TV set in nearly every home. People watch television every day, and some people watch it from morning until night. Americans watch television about 35 hours a week. But is television good or bad for you? People have different answers. Some say that there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible and people don’t get any exercise because they only sit and watch TV. Others think that TV programs bring news from around the world, help you learn many useful things, especially children. Thanks lo television, people learn about life in other countries, and it helps people relax after a long day of hard work.

1. Is television very popular nowadays? Why?

2. How many hours do Americans watch TV a day?

3. Why don’t some people like watching television?

4. What does television bring to you?

5. What do you learn from television?

V. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Television first came some sixty years ago in the 1950s. Nowadays, it is one of the most (1)______ sources of entertainment for both the old and the young. Television brings (2) ________ for children, world news, music and many other (3) ______. If someone likes sports, he can just choose the right sports, (4)________. It is not difficult for us to see why (5)_________ is a TV set in almost every home today.

1. A. cheap B. expensive C. popular D. exciting
2. A. news B. cartoons C. sports D. plays
3. A. sets B. reports C. channels D. programmes
4. A. athletes B. channel C. time D. studio
5. A. it B. this C. that D. there

VI. Each sentence has one mistake. Find and correct it

1. We are (A) wasting (B) too few (C) water and (D) power.

2. How many (A) rice does (B) he (C) produce (D)?

3. The world need (A) more (B) food because (C) there are (D) more people

4. There are (A) only a little (B) students at (C) school today (D).

5. What (A) much water (B) is (C) there in (D) the bottle?

VII. Rewrite the sentences keeping in the same meaning

1. People will throw rubbish into the right bin. They will keep the environment clean.

If ______________________

2. How much is this dictionary?

How much does ___________

3. I get to work in half an hour.

It takes __________________

4. Do you have a cheaper computer than this?

Is this ___________________

5. It isn’t important for you to finish the work today

You don’t have ___________

Đáp án

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. B

3. A

II. Find the odd one out:

1. D

2. C

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. D

2. D

3. C

4. C

5. C

6. A

7. C

8. B

9. D

10. B

IV. Reading the passage, and answer the questions.

1. Yes, it is. Because there is a TV set in nearly every home

2. Americans watch television about 5 hours a week

3. Because there is a lot of violence on TV today, the programs are terrible, and people don’t get any exercise.

4. It brings news from around the world

5. We can learn about life in other countries, and many other useful things.

V. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

1. C

2. B

3. D

4. B

5. D

VI. Each sentence has one mistake. Find and correct it

1. C (little)

2. A (much)

3. A (needs)

4. B (few)

5. A (How)

VII. Rewrite the sentences keeping in the same meaning

1. If people throw rubbish into the right bin, they will keep the environment clean.

2. How much does this dictionary cost?

3. It takes me half an hour to get to work

4. Is this the cheapest computer you have?

5. You don’t have to finish the work today.